Persconferentie Volksgezondheid vooral weer gevuld met cijfers en statistieken – “Wij moeten niet te vroeg juichen”

Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdagavond tijdens de wekelijkse Covid-update persconferentie met behulp van een epidemiologische curve meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden, aldus de voorlichtingsdienst van de regering CDS (Communicatie Dienst Suriname).. 

“De vierde golf is aan het afnemen, maar gezien de lage vaccinatiegraad van Suriname moeten wij niet te vroeg juichen,” aldus de directeur. Hij deed voor de zoveelste keer een oproep aan de samenleving, om zoveel mogelijk te vaccineren. Om de media meer inzicht te geven in de Covid-19 situatie heeft de functionaris demografische gegevens geïllustreerd.

Het aantal opnames van Covid-19-geïnfecteerden bestaat veelal uit niet-gevaccineerden. Volledig en niet-volledig gevaccineerden vormen een kleiner deel van het aantal opnames. De meeste besmettingen komen nog steeds voor in Paramaribo. 

Rakesh Gajadhar Sukul merkte op dat er wel een dalende trend te merken is bij de positieve gevallen in thuisisolatie. Hij stelde, dat het ministerie van Volksgezondheid extra aandacht geeft aan het verbeteren van interne werkprocessen en het verder professionaliseren van actoren en diensten met betrekking tot het coronavraagstuk.  

De directeur heeft opgemerkt, dat er maatregelen worden genomen die gestoeld zijn op wetenschap. “De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden. Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren.” Hij zei verder, dat het ministerie ervoor wil zorgen dat de druk op de zorg niet omhoog gaat, zodat er zorg geboden kan worden aan eenieder.

error: Kopiëren mag niet!