Ministerie van Justitie en Politie blijft ontevreden leden bond brandweer informeren over lopende zaken

Leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS) vinden dat het te lang duurt om de achterstallige zaken van hun korps gerealiseerd te krijgen. Ze zijn daarom in beraad ofwel in actie. Een vertegenwoordiging van de leden heeft dinsdag een onderhoud gehad met minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie, aldus dit ministerie donderdag 18 november.

Tijdens de ontmoeting heeft de bewindsman de groep geïnformeerd over de lopende zaken met betrekking tot de medische voorzieningen. Verder is ook gesproken over de stand van zaken voor wat betreft het verhogen van de voedingstoelage. Bij deze ontmoeting was ook de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone, aanwezig. 

De leden gaven aan, dat zij de inspanningen van de minister zien, maar desondanks dat zaken niet vlot verlopen. De groep benadrukte, dat zaken van het KBS steeds worden verschoven in de Raad van Ministers, terwijl andere zaken snel worden afgehandeld. “We zijn geen vreemden in Jeruzalem.” Het is moeilijk de leden in toom te houden, omdat zaken steeds vertraagd worden. Bij de leden komt het dan over alsof zij steeds aan het lijntje worden gehouden.

De groep hoopt dat het voorstel omtrent het verhogen van de voedingsgelden deze week nog wordt goedgekeurd. Dit voorstel had minister Amoksi reeds gestuurd naar de Raad van Ministers. 

Helstone zegt, dat voor de regeling van de medische voorzieningen, speciale procedures gevolgd moeten worden. De minister heeft het contract reeds getekend en liggen de stukken nu weer op het bord van het Staatsziekenfonds, SZF. Hij geeft verder aan, dat het SZF onder andere belast is met de verzekering van alle ambtenaren. Dit zijn 16 departementen met allemaal hun eigen situatie. Hij wees de brandweerlieden erop ongeduld en begrip te tonen. 

Afgesproken is dat er tussen de leden en het ministerie een wederzijds vertrouwen moet zijn. Partijen zullen eind deze maand weer bij elkaar komen.

error: Kopiëren mag niet!