APA Corporation kondigt succesvolle test aan in Sapakara Zuid-bron en ontdekking zwarte olie bij Bonboni Offshore in Blok 58

APA Corporation heeft woensdag de resultaten bekendgemaakt van zogenoemde stromingstests bij de Sapakara Zuid-evaluatieput en boorresultaten van de Bonboni-exploratieput, beide onlangs voltooide operaties in Blok 58 voor de kust van Suriname. APA Suriname heeft een werkbelang van 50% in het blok, terwijl TotalEnergies (TTE), de exploitant, een werkbelang van 50% heeft.

Stromings- en daaropvolgende drukopbouwtests zijn onlangs voltooid in Sapakara Zuid-1 (SPS-1), een taxatiebron die eerder dit jaar is geboord aan de oostelijke rand van Sapakara, bijna 4 kilometer van de ontdekkingsput. Zoals eerder dit jaar werd onthuld, trof SPS-1 ongeveer 30 meter (98 voet) netto zwarte olie aan in een enkele zone van hoogwaardig Campano-Maastrichtiaans reservoir.

“We zijn erg blij met de resultaten van de stromingstest. De gegevens die we hebben verzameld, bevestigen een zwarte oliereservoir van uitstekende kwaliteit, dat volgens ons zal dienen als basis voor een ontwikkelingsproject in Suriname”, aldus John J. Christmann IV, CEO en president van APA. “De hoge doorlaatbaarheid van het oliehoudende zand en de dikke en constante kwaliteit wijzen op een sterke afleverbaarheid van de put en, belangrijker nog, hoge herstelfactoren.”

Tracey Henderson, SVP van Exploration, zei: “De resultaten bij Bonboni breiden het bewezen petroleumsysteem uit tot de noordelijke grens van blok 58, wat de aanwezigheid van hoogwaardig reservoirzand en de vorming en migratie van zwarte olie bevestigt. Nu de kritieke elementen van reservoir en lading zijn bewezen, richt onze focus zich op het integreren van brongegevens om prioriteit te geven aan de talrijke verkenningsvooruitzichten die we in zowel blokken 58 als 53 in kaart hebben gebracht.”

De Maersk Valiant zal vervolgens het verkenningsvooruitzicht van Krabdagoe boren, 18 kilometer (11 mijl) ten oosten van SPS-1. Volgens APA heeft Krabdagoe een soortgelijke seismische signatuur als de twee succesvolle bronnen bij Sapakara en de nabijgelegen Keskesi-ontdekkingsbron. Succes bij Krabdagoe zou de reikwijdte en schaal van een ontwikkeling in het centrale deel van blok 58 aanzienlijk kunnen vergroten.

Het bedrijf voorziet een potentieel ontwikkelingscentrum voor zwarte olie dat de productie van Krabdagoe, Sapakara en Keskesi zou huisvesten.

Ten slotte heeft APA het boorschip Noble Gerry de Souza een contract voor één put voor de kust van Suriname gegund. Het boorschip zal begin 2022 worden gemobiliseerd naar Blok 53. Het omvat opties voor twee extra putten.

error: Kopiëren mag niet!