President Santokhi motiveert PA-studenten op AdeKUS

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Het staatshoofd was uitgenodigd door de universiteit om een motiverende toespraak te houden voor de eerstejaarsstudenten van de richting Public Administration (PA).

Het staatshoofd ziet deze studenten als de toekomstige bestuurders en moedigt ze aan om actief mee te denken over de huidige brandende issues als klimaatverandering, corruptiebestrijding, olie en gasproductie. Hij pleitte voor vroege momenten van stage en zoveel mogelijk praktijkoefening, issues onderzoeken en vorming van de toekomstige bestuurders.

“We moeten onze mensen klaarstomen, zonder eerlijk en goed bestuur eindigen wij als een arm land”, aldus de president. Hij sprak de studenten de moed in om niet op te geven bij tegenslag, en gaf zelf voorbeelden van tegenslagen die hij heeft overwonnen. “We moeten het samen doen, Wi mu seti kondre bun, en wo set en!”, zei de regeringsleider.

Het is de bedoeling een link te brengen tussen de theorie en de praktijk in deze studierichting. “De president vertelt vanuit de praktijk wat het Openbaar Bestuur allemaal inhoudt en de uitdagingen die komen bij het besturen van het land”, gaf Ine Apapoe, richtingscoördinator Public Administration op Adek aan. De studenten worden aangemoedigd op de campus om nooit op te geven en door te zetten. Het is volgens Apapoe goed dat de studenten dit horen van de president van Suriname als hoogste leidinggevende in het land. De universiteit blikt zeer tevreden terug op het bezoek van het staatshoofd. 

error: Kopiëren mag niet!