“Mijn grootste toekomstplan is om mijn producten te exporteren en Grun Gowtu tot een bloeiende bedrijf te maken”

Grun Gowtu is een onderneming die natuurlijke verzorgingsproducten vervaardigd. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Melaika Eduard van Grun Gowtu: “Ik heb voor de naam Grun Gowtu (Groen Goud) gekozen, omdat ik mijn producten met kruiden en natuurlijke grondstoffen maak. En omdat ze zoveel fantastische eigenschappen hebben, zijn ze voor mij goud. De natuur is voor mij goud waard. De natuur is groen, dus vandaar de naam Grun Gowtu.”

“Het is allemaal begonnen toen een kennis van mij, me benaderde om zeep te maken van kruiden die we in onze Saramaccaanse cultuur gebruiken bij het baden. Hij was een grote push geweest en hij ondersteunt me nog steeds. Ik ben God echt dankbaar voor hem. Doordat ik zo bezig was met de verschillenden kruiden, besloot ik om meer te doen met onze kruiden en zo ben ik gaan uitbreiden naar andere producten. Ik vond dat de kruiden te veel fantastische eigenschappen hadden om gewoon niets verder met ze te doen. De producten worden door mij, mijn moeder en zusje gemaakt.” 

Grun Gowtu producten

De producten die gemaakt worden door Grun Gowtu bestaan uit een gezicht setje, een body setje, een baby setje en Kraffa schoenzakjes, tegen onaangename geurtjes in schoenen. Het gezicht setje bestaat uit zeep, gezichtsscrub en olie. “Dit setje helpt tegen puisten, vlekken en verschillende huiduitslag.” Het body setje bestaat uit body scrub en body butter. “Ons body setje is de juiste oplossing tegen donkere plekken op het lichaam en zorgt voor een gezonde zachte en glanzende huid. Ook is het goed voor mensen die last hebben van een droge huid.” Het baby setje heet de ‘Zudiwa Baby Line’ en is genoemd naar het dochtertje van Eduard, Zulema Mudiwa. Het bestaat uit een baby douche gel, baby olie en luieruitslag olie. “Het is de juiste keuze om de huid van uw baby op een natuurlijke wijze te verzorgen. Al onze producten worden met de hand gemaakt en met verschillende kruiden en natuurlijke grondstoffen. We vervaardigen uitsluitend natuurlijke producten.”

Positieve feedbacks

“We krijgen de meest fantastische feedbacks van onze klanten. Onze pagina zit vol ervan en dat zijn maar enkele. We krijgen elke week een aantal binnen en dat geeft zeker een geweldig gevoel en is ook een push om door te gaan.”

Vrouwelijke Ondernemers Beurs

Op zaterdag 13 november werd een Vrouwelijke Ondernemers Beurs georganiseerd, ook Grun Gowtu mocht daaraan deelnemen. Eduard geeft aan, dat het de eerste keer is dat ze meegedaan hebben aan een beurs. “Het was zo een geweldige ervaring, dat ik vaker zal meedoen aan andere beurzen. De opkomst vond ik heel goed. Het was voor mij een succes. Ik heb het meest nieuwe klanten erbij gehad. Een van de leukste ervaringen, was dat er mensen kwamen die zeiden van ‘Hey ik ken Grun Gowtu, ik zie jullie op Facebook. Jullie zijn goed bezig hoor, I love it, ga zo door.’ Dat gaf echt een heerlijk gevoel.” 

Toekomstplannen

“Mijn grootste toekomstplan is om mijn producten te exporteren en om Grun Gowtu tot een bloeiend bedrijf te maken. Ik wil in de toekomst ook mensen helpen met hun eigen onderneming te starten die dat willen, omdat mensen soms wel een droom hebben om met iets te beginnen, maar soms hebben ze gewoon een push nodig, zoals ik ook een push kreeg”, aldus Eduard.

SK

error: Kopiëren mag niet!