Schoolleiders en begeleiders MULO’s ontvangen certificaat na capaciteitstraining

Het Bureau Voortgezet Onderwijs Junioren (VOJ) van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur is in mei dit jaar van start gegaan met de capaciteitsversterking van begeleiders en schoolleiders van 45 openbare MULO-scholen uit de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para en Saramacca.

Het doel van dit project is om de kwaliteit binnen het onderwijs te verbeteren. Het project is afgerond en de deelnemers hebben in het Instituut voor de Opleiding van Leraren een certificaat ontvangen, aldus het ministerie maandag 15 november.

Het project heeft zich gericht  op het verzekeren van gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en het bevorderen van levenslang leren voor iedereen. Binnen dit doel moeten scholieren kennis en vaardigheden opdoen over duurzame ontwikkeling, duurzame levensstijlen, mensenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Cultuur van vrede, geweldloosheid, diversiteit, en mondelinge burgerschap worden tegelijk gepromoot.

Met het project is beoogd de VOJ- schoolbegeleiders en MULO-directeuren in eerste instantie te trainen in interpersoonlijke communicatievaardigheden. Per school zullen de schoolleiders en directeuren praktische sessies organiseren met hun leerkrachtenteam om de kennis en know how die zij gehad hebben tijdens het project over te dragen.

Het project is gesponsord door het United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF).

error: Kopiëren mag niet!