Ajax-keeper Onana na zo’n 9 maanden weer op het veld in WK-kwalificatiewedstrijd Kameroen tegen Malawi

Andre Onana heeft zaterdag na ruim negen maanden zijn rentree gemaakt in een officiële wedstrijd. De Ajax-keeper startte in de WK-kwalificatiewedstrijd van Kameroen tegen Malawi.

De keeper van Ajax deed de hele wedstrijd mee bij de nationale ploeg van Kameroen, die Malawi in Johannesburg in de WK-kwalificatie met 4-0 versloeg.

De 25-jarige Onana testte in oktober vorig jaar bij een onaangekondigde dopingcontrole positief op het verboden middel furosemide. Het middel zat volgens de keeper in de plaspillen van zijn zwangere vrouw, die hij naar eigen zeggen voor aspirines had aangezien toen hij zich niet lekker voelde. De UEFA geloofde dat er geen opzet was, maar schorste hem wel voor nalatigheid. In eerste instantie ging het om een schorsing van een jaar, maar het sporttribunaal CAS haalde daar na beroep van Onana twee maanden van af.

De schorsing van Onana liep op 4 november af. Sinds dat moment mag hij ook weer wedstrijden spelen. Vorig weekend keerde Onana al terug in de wedstrijdselectie van Ajax, maar kwam in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) niet in actie. Zijn laatste wedstrijd was op 31 januari in de eredivisie tegen AZ.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: