“Dat betekent niet dat wij het gaan drukken voor onze klanten”

Vruchtensoorten worden vaak genoeg niet zo vaak gekocht geven de meeste handelaren aan tijdens een gesprek. “Je zag vaak genoeg groentesoorten in de boodschappentassen”, zegt een handelaar. “Vruchtensoorten waaronder kersen, mope, sinas of manja worden vaak genoeg in het groot op bestelling gekocht om sap van te maken, zuurgoed of om te stoven. Mijn vaste klantenkring koopt vaak pomester, manja, of pommerak om op azijn te zetten. Nu, hoe groenten en vruchten het meest belangrijkste recept zijn tegen het virus, gaat het aardig met de verkoop”, benadrukt de handelaar. 

Een hoop manja kan men vinden voor SRD 20 tot SRD 30, watermeloen van SRD 50 tot SRD 250 en bacoven voor SRD 5 tot 15 een tros. Verder werd door verschillende handelaren aangegeven dat de richtlijnen voor wat betreft hygiëne gevolgd worden. 

“We verminderen ook contactmomenten door mensen te vragen om zo ver mogelijk te staan van elkaar en de vruchten niet aan te raken. Wij lopen vaak genoeg met de klant mee en met onze handschoenen aan, pakken we een fruit of de gekozen vruchtsoort voor de klant. Geduld speelt hierbij ook een belangrijke rol. De klant gaat op bepaalde momenten een beter overzicht willen hebben van wat hij of zij koopt en dat proberen wij ook te tonen”, vertelt een andere handelaar. 

Bij verschillende vruchten stands langs de straat werd ook door diverse verkopers opgemerkt, dat de meeste medewerkers op meerdere momenten van de dag erop gewezen worden om de huidige overheidsmaatregelen en de richtlijnen goed in acht te nemen. ‘Is iets dat je toch niet overal kan zien, maar van wat ik heb meegemaakt stel ik dit wel op prijs”, zegt een klant van een van de vruchtenstands tegen de krant. “De leidinggevenden zijn ook extra alert dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, maar ook de medewerkers verzochten elkaar waar nodig is, zij spreken en corrigeren elkaar”, aldus de consument. Ook wordt door verschillende consumenten aangegeven dat bepaalde vruchtensoorten duurder zijn geworden. Een van de handelaren ging hierop in en gaf aan, dat de meeste vruchten die vaak genoeg ook gevraagd worden lastiger verkrijgbaar zijn waardoor het ook op kan lopen in de prijs. “Vruchtensoorten als zuurzak, meloen en sinas daartussen ook manja van verschillende soort. Maar er kan altijd nog gesproken worden over de prijs. We proberen allemaal iets te doen,  maar dat betekent niet dat wij het gaan drukken voor onze klanten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!