Menstruatieverlof invoeren in Suriname?

Bij de meeste vrouwen gaat de menstruatie gepaard met een aantal klachten zoals, sneller geïrriteerd raken of emotioneel zijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, buikkrampen (milde tot hevige), hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en diarree. Vrouwen met een pijnlijke menstruatie hebben hier last van tijdens de eerste twee dagen. Een klein deel van de vrouwen blijft aan het begin van de menstruatie zelfs 1 of 2 dagen thuis door de ernstige klachten.

Al sinds 1947 hebben vrouwen in Japan het recht op vrije dagen als ze ongesteld zijn. Ook in andere landen in Azië, zoals Zuid-Korea, Indonesië en Taiwan, kunnen vrouwen thuisblijven als ze last hebben van hun menstruatie.

Uit een enquête van FNV Young & United blijkt dat driekwart van de Nederlanders onder de 35 jaar positief staat tegenover het invoeren van een menstruatieverlof.

In Suriname zegt men vaak dat ongesteld zijn, geen ziekte is. Echter krijgen sommige vrouwen met een hevige menstruatie te kampen, waardoor ze niet in staat zijn om arbeid te verrichten. Op de vraag of menstruatieverlof ook in Suriname ingevoerd zou moeten worden geven 153 vrouwen door middel van een poll aan, dat menstruatieverlof wel ingevoerd zou moeten worden. 15 vrouwen zijn tegen het invoeren van menstruatieverlof.

Petula zegt in een reactie: “Ik zou tenminste de eerste en de tweede dag verlof willen, want dan heb je pijn en vloei je veel. Op de andere dagen kan ik wel werken.”

Een andere vrouw geeft in een reactie aan, dat ze graag zou willen dat menstruatieverlof ingevoerd wordt, omdat de meeste vrouwen pijn hebben tijdens de menstruatie periode.

SK

error: Kopiëren mag niet!