Suriname lost schuld bij WHO af

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid laat weten dat de regering deze week meer dan US$ 100.000 heeft betaald om te voldoen aan haar contributie verplichtingen bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De bewindsman merkt op, dat de contributies van de afgelopen jaren niet zijn betaald. Het gaat om 2018, 2019 en 2020. De regering heeft al deze achterstanden ingelopen, en ook voor het jaar 2021 is betaald. Dat Suriname steevast niet heeft betaald heeft volgens Ramadhin ertoe geleid, dat Suriname haar stemrecht kwijt was.

“Door de betaling zijn onze banden met de WHO hersteld”, zegt de minister aan Dagblad Suriname. Jaarlijks bedraagt de contributie US$ 28.000. In totaal heeft Suriname US$ 105.000 overgemaakt. “Dit is ondertussen ook bevestigd door de WHO”, merkt Ramadhin tot slot op.

RB

error: Kopiëren mag niet!