Bewoners Henarpolder worden voorzien van drinkwater na ingrijpen president Santokhi

Bewoners van Henarpolder waren afgelopen weekend van plan om de Henarbrug te barricaderen, omdat zij geruime tijd te kampen hebben met een tekort aan schoon drinkwater. Na een korte actie werd door ingrijpen van de politie afgezien van een werkelijke barricade. Dat was wel het geval in augustus. Kortom, het waterprobleem voor de bewoners is niet iets van vandaag, maar speelt al geruime tijd en de bewoners zijn het nu beu.

Inmiddels heeft president Chandrikapersad Santokhi er persoonlijk voor gezorgd dat er nu dagelijks vijf watertanks te Henar zijn die iedere dag water verstrekken aan de bewoners, zo heeft Dagblad Suriname vernomen.

Het zou gaan om rond de 1.900 huishoudens.

Schema van de trucks nu in de volgende omstreken:

Truck NL – serie 12 / sec. Faria

Truck Hazard – Duytsweg / BO Bishesar

Truck Badjalala – Serie 7 t/m serie 11 / BO  Ramadhin

Truck Gangapersad – TB Kavel / sec.  Bishesar 

Truck SWM – W.C. /  BO Nanhaykhan

Alle trucks zijn voorzien van een waterslang.

Er is een team door de president benoemd die al het werk moet coördineren. Er wordt nu constant water aangevoerd.

Het leger, het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), de president, Assemblee- en ressortraadsleden, de bestuursdienst en de districtscommissaris en ondernemers werken hard om ervoor te zorgen dat bewoners van water blijven worden voorzien.

De autoriteiten hopen, dat de situatie spoedig is genormaliseerd.

PK

error: Kopiëren mag niet!