Ministerie van OW stelt bouwcommissie in met focus op centrum Paramaribo en de manier van bouwen

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs een bouwcommissie geïnstalleerd. De binnenstad van Paramaribo kent veel historische panden waar regels aan zijn verbonden. Monumentale gebouwen zijn in de loop der jaren achteruit gegaan door achterstallig onderhoud. Ook is gebleken, dat mensen niet bekend zijn met de wet- en regelgevingen als het gaat om bouwen in Suriname. 

OW-minister Riad Nurmohamed stelt, dat het instellen van een bouwcommissie van essentieel belang was om deze zaken drastisch aan te pakken. Zowel de Unie van Architecten in Suriname als de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname maken deel uit van deze bouwcommissie. De focus wordt gelegd op de binnenstad van Paramaribo, de monumentale- en staatsgebouwen alsook de bouwvergunning aanvragen die binnenkomen bij het ministerie van Openbare Werken. 

Verder werd bij het instellen van de commissie aangevoerd dat de bouwwereld zich aan het ontwikkelen is en dus nagegaan moet worden welke ontwikkelingen in Suriname geïmplementeerd kunnen worden. Maar, ook moet worden gekeken naar bouwwetten die mogelijk aangepast dienen te worden. 

De taak van de bouwcommissie is verandering brengen in de manier van bouwen. Innovatieve manieren creëren om beter te bouwen en mooie projecten op te zetten. Er zal ook gekeken worden naar hoe de spelregels op een professionele wijze naar de sector en samenleving kunnen worden gebracht.

error: Kopiëren mag niet!