Defensie: Zichtbaarheid militairen op straat moet veiligheidsgevoel vergroten…

Om het veiligheidsgevoel bij de samenleving te vergroten, heeft het ministerie van Defensie vier surveillancevoertuigen ingezet. Hiermee wil de defensieorganisatie extra ondersteuning aan de politie bieden bij de criminaliteitsbestrijding, zo meldt Defensie.

Bij de start van het project vrijdag was minister Krishna Mathoera van Defensie aanwezig om de manschappen toe te spreken. “Bescherming van elke Surinamer is ons dierbaar. Het doet ons elke keer pijn wanneer er ergens ingebroken wordt of iemand overvallen, mishandeld of beroofd wordt”, benadrukte de bewindsvrouwe. 

Door de zichtbaarheid van militairen op straat moeten criminele activiteiten worden ontmoedigd. Minister Mathoera verwacht dat de militairen en politie samen als professionals te werk zullen gaan, zodat zij hierdoor meer respect en gezag zullen uitstralen. Bij het op heterdaad betrappen van iemand bij het plegen van een strafbaar feit, zullen alleen de eerste maatregelen worden getroffen en zal de verdachte vervolgens worden overgedragen aan de politie. 

error: Kopiëren mag niet!