Scholiere (18) opgepakt voor verzenden 75 gram cocaïne in postpakket

De 18-jarige scholiere J.P. is afgelopen woensdag door agenten van de afdeling Narcotica Brigade op haar woonadres te Paramaribo in de kraag gevat, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdagavond 5 november.
Het meisje heeft in maart een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.

Tijdens controle door de douanerecherche werd 75 gram cocaïne in het postpakket aangetroffen, verborgen in versnaperingen. Het postpakket met de cocaïne werd in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

Bij haar voorgeleiding verklaarde zij, dat zij voor een kennis, die aangaf zijn identiteitskaart niet bij zich te hebben, de doos moest posten.

Het meisje is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst. Aan de opsporing en aanhouding van de verstrekker wordt nog gewerkt.

De 18-jarige scholier Jannesy P. is op woensdag 3 november door politieambtenaren van de afdeling Narcotica Brigade op haar woonadres te Paramaribo in de kraag gevat.
Deze verdachte heeft in de maand maart van dit lopend jaar een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 75 gram cocaïne in het postpakket aangetroffen. Het verderfelijk spul was in versnaperingen verborgen. Het postpakket met de drug werd door de douanerecherche in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.
De jonge postverzendster werd na bekomen en uitgewerkte informatie op 3 november door medewerkers van de Narcotica Brigade op haar woonadres opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding verklaarde de drugsverdachte aan de politie dat zij voor een mannelijke kennis, die aangaf zijn identiteitskaart niet bij zich te hebben de doos moest posten.
Jannesy is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst. Aan de opsporing en aanhouding van de verstrekker wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!