Ondanks Covid-situatie gaan parade en defilé gewoon door bij 46-jaar Staatkundige Onafhankelijkheid

In verband met 46-jaar Staatkundige Onafhankelijkheid op 25 november gaan de gebruikelijke parade en het defilé gewoon door, ondanks de actuele Covid-situatie in het land. Chef-staf luitenant-kolonel Bob Mangal van het Nationaal Leger heeft dit tijdens een dinsdag gehouden persconferentie medegedeeld.

“De parade en het defilé zullen voor het jaar wel voortgang hebben op Onafhankelijkheidsdag. Voor wat betreft de inspectie van de verschillende eenheden, is het ditmaal op een andere locatie.”

Ook de nieuwe locatie werd gedeeld met de samenleving. Het gaat om het Kerkplein, waar de verschillende eenheden, zoals het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de douane door president Chandrikapersad Santokhi geïnspecteerd zullen worden. “Het gaat om een militaire parade”, laat de luitenant-kolonel optekenen. “Maar vanwege verbroedering doen ook de andere gewapende machten mee. Want eenheid maakt macht,” voegde de chef-staf eraan toe.

Hij zei ook, dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Het fysieke traject zal volgende week uitgevoerd worden. Ook dit jaar zal Suriname buitenlandse gasten verwelkomen, waaronder de Fransen en Nederlanders die ook deel zullen uitmaken van het defilé.

Defensie-minister Krishna Mathoera heeft tijdens de persconferentie ook de nadruk gelegd op de parade en de inspectie. Ze zei, dat deze voor de defensieorganisatie heel belangrijk zijn. Het zal niet zijn zoals het voor de Covid-pandemie het geval was. Vorig jaar zijn de parade en het defilé aangepast aan de Covid-eisen en –regels. Het ministerie heeft ook dit keer op de situatie ingespeeld. De pelotons zullen nu aangepast zijn, kleiner en met minder rijen.

error: Kopiëren mag niet!