Kapitein van Palumeu heeft zich bij BOG tegen Covid-19 laten vaccineren

Kapitein Sikiwa Apotomali Malakaita van Palumeu heeft zich laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. De gezagsdrager wil daarmee een voorbeeld zijn voor zijn gemeenschap in Zuid-Suriname, aldus de voorlichtingsdienst van de regering in een bericht dinsdagochtend 2 november.

Kapitein Malakaita is de eerste dorpsbewoner die gevaccineerd wordt. Hij heeft graag dat er meer voorlichting, informatie en vaccinatie wordt verschaft aan de bewoners van Palumeu. Bij de vaccinatielocatie van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) is de kapitein maandag gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. 

“Ik voel me goed dat ik ben gevaccineerd”, zegt hij. Hij is zich ervan bewust, dat het Covid-19-virus ernstig ziek kan maken en dat mensen er zelfs aan overlijden. Ook binnen zijn gemeenschap is dit bekend. Toch ziet hij graag dat er meer voorlichting en informatie naar Palumeu gebracht wordt. Hij geeft aan dat er veel ouderen in het dorp zijn, die ook beschermd moeten worden. 

Kapitein Malakaita zal op 27 december wederom bij het BOG aanwezig zijn om het tweede prikje toegediend te krijgen. Hij komt waarschijnlijk dan met een groep bewoners van het dorp, zodat die zich ook kunnen laten vaccineren. “Wanneer ik terug ga, zal ik mijn mensen zeker erover vertellen en stimuleren zich te laten beschermen.”

error: Kopiëren mag niet!