Vrouw (28) steekt haar 26-jarige echtgenoot dood

De 26-jarige Claido van der Kast is in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober in een woning aan de Citruslaan door steekwonden toegebracht door zijn 28-jarige vrouw S.P. ter plaatse overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagavond 31 oktober.

Agenten van het politiebureau Geyersvlijt en rechercheurs van Kapitale Delicten troffen in de woning Van der Kast aan, die geen teken van leven meer vertoonde, op de vloer in de woonkamer. Een arts stelde officieel de dood van de man vast. Het lichaam van de man is na afstemming met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Het voorlopige politieonderzoek wijst uit, dat het koppel, die een relatie heeft van ongeveer vijf jaar, door nog toe onbekende reden aan het ruziën was in de slaapkamer op de bovenverdieping van de woning. Daarbij verwondde de vrouw haar man met een scherp voorwerp in zijn borststreek. Vervolgens heeft zij haar partner vermoedelijk via de trap naar beneden in de woonkamer gesleurd.

De moeder van het slachtoffer, die in kennis was gesteld van de ruzie, was heel snel ter plekke. Zij trof haar zoon bebloed in de woonkamer aan, die na enkele minuten het leven liet. 

Agenten troffen bij aankomst de verdachte met het scherpe voorwerp in haar hand op een bankstel aan, terwijl haar man niet ver van haar op de vloer lag. De vrouw werd door de agenten gesommeerd het scherpe voorwerp neer te leggen, waarop ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het steekvoorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De verdachte is na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!