Minister Emanuël op werkbezoek in Boven-Tapanahoni-gebied

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) is deze dagen op werkbezoek is in het Boven-Tapanahoni-gebied. Ze is zaterdag aangekomen op Stoelmanseiland en werd daar ontvangen door districtcommissaris Henk Deel van het bestuursressort Tapanahoni, zo meldt het ministerie.

Emanuél heeft sportmaterialen en schoolpaketten aan leerlingen overhandigd op Stoelmanseiland.

Het startsein voor het schoonmaken van het het eiland gelegen op de samenvloeiing van de Lawarivier, de Tapanahonirivier en de Marowijnerivier. wordt zondag gegeven. Het eiland is al enige tijd onder hoog wied en zal daarvan ontdaan worden. De minister heeft onlangs enig materieel zoals een brush cutter en kruiwagens overhandigd aan Deel om deze activiteiten uit te voeren.

Ook is een geste hiervan gedaan aan districtscommissaris Walter Bonjaskie van bestuursressort Boven-Saramacca. Na het startsein zondag zal de ROS-bewindsvrouwe een krutu beleggen met de lokale gemeenschap om de wensen en grieven aan te horen.

Vervolgens zal Emanuël haar missie voortzetten richting het inheems dorp Apetina aan de Boven-Tapanahoni. Er zal eerst een tussenstop worden gemaakt op Diitabiki (Drietabbetje), de residentie van de graman der Aucaners. De minister zal 5 november 2021 terugkeren in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!