Bromfietser (60) komt om het leven bij aanrijding met auto op Indira Gandhiweg

De 60-jarige bromfietser Dennis Joenakame is bij een aanrijding met een personenauto vrijdag op de Indira Gandhiweg ter plekke overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdagavond 30 oktober.

Bij aankomst van agenten van het politiebureau Rijsdijk en een ambulance vertoonde de bromfietser geen levensteken meer.

Volgens het voorlopig politieonderzoek reden beide bestuurders in dezelfde richting over de Indira Gandhiweg komende vanuit Rijsdijk en rijdend in de richting van Zanderij. Ter hoogte van pand no.1018 naderde een automobiliste haar perceel en wilde rechts afslaan om haar inrit op te rijden. Bij die gelegenheid zag zij de bromfietser naderen die een bus inhaalde en vervolgens uitweek naar links en vervolgens toch in botsing kwam met de achterzijde van haar auto. 

Joenakame kwam daarbij ten val en overleed kort daarna aan de opgelopen verwondingen. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de man vast. Zijn lichaam werd in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

De automobiliste is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, dat werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ingevorderd.

De bromfiets raakte aanzienlijk beschadigd, terwijl de personenauto licht beschadigd is. Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

Het onderzoek van de aanrijding is overgedragen aan de afdeling Verkeersunit van de Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!