“Maar voor nu kan dit niet”

“Prijzen van bepaalde soorten groenten zijn gedaald, maar ik kan het nog steeds niet redden in mijn eentje”, zegt Amrieta. Zij is bezig haar boodschappen op de markt te doen. De vrouw is 76 jaar en leeft van haar AOV en ondersteuning van haar zoon uit Nederland. Zij zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het heel moeilijk is geworden.

“Het is niet voor mij alleen moeilijk, want ik zie het bij veel mensen waaronder mijn buurmeisje dat een kind heeft en zelf alles moet doen. Ik heb gelukkig mijn eigen huis, maar ik moet ook eten. Ik ben op leeftijd, maar hou nog steeds van mijn geweldige gerechten. Die heb ik heel lang niet gehad. Ik krijg wel ondersteuning van mijn zoon, maar voor je het denkt is dat geld weer op. Mijn gezondheid is gelukkig goed, dus ik hoef me niet druk te maken om medicijnen. Ik sport ook op tijd. Ik vind het alleen jammer dat ik niet kan leven hoe ik het had verwacht. Zelfs op oudere leeftijd word je op een of andere manier gestraft, ondanks je het niet verdient”, benadrukt Amrieta.

Amrieta, die haar buurmeisje ook probeert te ondersteunen, zegt ook dat het niet alleen om haar gaat, maar velen die niet uit kunnen komen. “Ik vind het heel jammer voor mijn buurmeisje en vind haar heel knap. Zij is alleenstaande en probeert verschillende jobs te doen om uit te komen. Ondanks dat  ik haar al heb aangeboden om bij mij in te wonen wil zij toch zelfstandig zijn. Zij gaf aan dat ze haar kind wil leren niet op te geven als het moeilijk wordt en dat je dankbaar moet zijn voor alles dat je heb. Dat vind ik een heel goede opvoeding. Na zo lang gehaal en getrek is zij akkoord gegaan mijn ondersteuning te accepteren.”

Amrieta stelt, dat zij met de oppas helpt van haar buurmeisjes kind. “Ik heb het ook niet gemakkelijk dus help ik met wat ik kan. Mijn buurmeisje bespaart dan SRD 900 iedere maand voor de oppas en de bus die hem ophaalde en terug bracht”, aldus Amrieta. “Maar, het punt is  dat er een verandering gebracht moet worden in de situatie. Ik heb gelukkig nog ondersteuning van mijn zoon en mijn buurmeisje heeft gelukkig nog mij naast haar, maar er zijn velen die het moeilijk of zelfs nog moeilijker hebben en die in een noodtoestand verkeren. Het moet echt anders en ik weet dat het kan, maar er wordt niet goed gewerkt. Voor alles is er een oplossing zolang de inzet, verstand, gevoel en de juiste personen aanwezig zijn. Maar voor nu kan dit niet”, benadrukt de vrouw.

TM 

error: Kopiëren mag niet!