Chaotische situatie registratie/herregistratie schoolvervoer

De registratie voor schoolvervoer is op 22 september begonnen en was in eerste instantie gepland tot en met 22 oktober. Op 16 oktober maakte het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bekend, dat de registratie/herregistratie verlengd is tot en met 31 oktober. 

Vanaf maandag 25 oktober was een enorme drukte te merken bij de afdeling Vervoer van de Hoofdafdeling Technische Diensten. Ondanks de Covid-situatie stonden de mensen te dicht bij elkaar, de fysieke afstand van anderhalve meter werd daarbij niet in acht genomen.

Verder was er sprake van lange wachttijden, waarbij de burgers maar niet geholpen konden worden en uren in de felle zon moesten wachten. Online registreren en registreren in de districten bleek echter niet te werken. De burgers waren genoodzaakt om al hun stukken opnieuw in te dienen, wat als zeer vervelend werd ervaren. 

Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt in een redactie tegenover Dagblad Suriname: “Op 25 oktober zijn de middelbare scholen gestart, dus was er inderdaad een drukte, omdat de mensen zeker wilden zijn van schoolvervoer. Het feit dat de scholen op verschillende momenten uitslag hadden heeft de drukte verder laten toenemen.”

Het ministerie laat weten dat de drukte intussen is afgenomen.

SK

error: Kopiëren mag niet!