Aantal Covid-patiënten in thuisisolatie vertoont dalende tren

Het aantal Covid-19-patiënten in thuisisolatie vertoont de laatste weken een dalende trend. Was het aantal drie weken tot een maand geleden nog zo’n 3.000, de afgelopen periode is het flink gedaald. Dat liet Bart van Lohuizen, operations manager van de 178 Covid-lijn, donderdag weten tijdens de Covid-19-persconferentie.

Van Lohuizen gaf een indicatie van de situatie in de afgelopen drie weken. In de periode van 6 oktober tot 13 oktober waren 2567 patiënten in thuismonitoring, 526 zijn in die week thuis genezen en 19 mensen overleden. De week van 13 tot 20 oktober waren 2027 patiënten thuis, 887 zijn genezen verklaard en 15 verloren de strijd tegen het virus. In de week 20 tot 27 oktober zijn 1450 patiënten thuis gehouden, 624 zijn genezen en 8 gestorven.

Gehoopt wordt dat deze dalende trend blijft aanhouden. Statistieken laten zien, dat er naast de daling van het aantal patiënten in thuisisolatie, ook een enorme daling is in het aantal telefoontjes van burgers die voor informatie bellen naar 178. 

De focus van 178 van het Bureau voor Openbare Gezondheidzorg (BOG) voor de komende periode is gericht op het geven van een wekelijkse update van data, het professionaliseren van 178, de werkprocessen en gepaste training voor het personeel. Van Lohuizen vindt het belangrijk dat deze processen samen opgelost kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!