Twee jonge vrouwen opgepakt die in opdracht postpakket met cocaïne verzonden

Rechercheurs van de Narcotica Brigade hebben vrijdag 15 oktober M.-J.S. (30) en L.T. (20) in twee afzonderlijke zaken opgespoord en aangehouden. Deze jonge vrouwen hebben in januari 2021 elk een doos ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo waarin cocaïne bleek te zitten, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 26 oktober.

Tijdens controle ontdekte de douanerecherche in het postpakket van S. 378 gram cocaïne. De cocaïne zat verborgen in Chinese specerijen; terwijl in de doos van T. 343 gram cocaïne verborgen zat in verschillende kruiden. De cocaïne werd in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Na uitgewerkte informatie werden de twee postverzendsters opgespoord en aangehouden door narcotica rechercheurs. Zij zijn in verzekering gesteld. 

S. is op haar woonadres te Wanica en T. op haar woonadres te Latour aangehouden. Volgens verklaring van S. had zij de doos gepost voor een kennis en wist niet dat er drugs daarin zat.

T. zei tegen de politie, dat zij de doos in opdracht van de 35-jarige E.P. had gepost. De man werd op zijn woonadres opgespoord maar niet aangetroffen. Hij meldde zich dinsdag 19 oktober bij de afdeling Narcotica Brigade en werd na overleg met het Openbaar Ministerie, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!