SDG-jeugdambassadrice overhandigt document over klimaatverandering aan president Santokhi

SDG-jeugdambassadrice Chermain Pansa heeft samen met enkele jongeren maandag een document met daarin de verschillende standpunten van jeugdigen met betrekking tot klimaatverandering overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. De overhandiging gebeurde op het Kabinet van de President. 

Voor de president, die de delegatie gaat leiden die de VN-klimaatconferentie van de Verenigde Naties, COP26, in Glasgow (Schotland) gaat bijwonen, is het van cruciaal belang dat ook de opinie van de jeugd wordt meegenomen bij het bespreken van actuele klimaat vraagstukken. “Alle effecten van klimaatverandering hebben impact op de toekomst van jongeren”, benadrukte Chermain Pansa. De Surinaamse jeugdambassadrice is geselecteerd om haar bijdrage te leveren tijdens de Youth-COP (COY16). 

De UN Climate Change Conference of Youth (COY) is een evenement onder de vlag van YOUNGO – The Official Youth Constituency of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). De conferentie vindt plaats vlak voor de jaarlijkse VN-conferentie over klimaatverandering, ook wel bekend als Conference of the Parties (COP), in hetzelfde gastland als de COP.

error: Kopiëren mag niet!