Politieactie bij occupanten Dalianproject: 11 occupanten aangehouden

Het Korps Politie Suriname heeft opgetreden tegen occupanten die hun intrek hadden genomen in woningen op het Dalianproject in Paramaribo-Noord. De actie van de politie heeft zaterdagmorgen plaatsgevonden en daarbij zijn 11 occupanten aangehouden. De 11 zijn overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt en zal worden voorgeleid bij een Hulpofficier van Justitie, zo meldt het ministerie van Justitie en Politie.

Door vicepresident Ronnie Brunswijk was eerder deze week in de Nationale Assemblee aangegeven dat de regering het niet zal tolereren dat burgers op deze wijze te werk gaan. Ook de minister van Justitie en Politie heeft duidelijk gesteld dat de politie inderdaad zal optreden tegen burgers die zich aan occupatie schuldig maken. 

De politie heeft conform de wettelijke bepalingen in het Wetboek van Strafrecht tegen deze occupanten opgetreden. Verschillende politieeenheden, zoals RBT Paramaribo, RBT Midden, Recherche Paramaribo, Politie Geyersvlijt ondersteund door de Algemene Surveillance Dienst (ASD), het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de Militaire Politie (MP) waren bij deze actie betrokken.

De occupanten zijn uit de woningen verwijderd als ook de naamborden, linten en alle andere zaken die door de occupanten bij de percelen en woningen  waren aangebracht. 

Volgens het voorlopige onderzoek zijn er nog occupanten die in de omgeving rondrijden en waarschijnlijk nog hun kans willen wagen om terug te komen. De minister van Justitie en  Politie doet een dringend beroep op deze groep occupanten om gehoor te geven aan de instructies van de politie en daadwerkelijk af te blijven van deze woningen. De politie zal niet schromen hardhandig op te treden tegen burgers die zich schuldig maken aan deze illegale praktijken.

error: Kopiëren mag niet!