*Vicepresident bewerkstelligt uitbetaling toelage personeel aangesloten bij Werknemers Federatie Universiteit, WFU 

Met het plegen van een telefoontje naar Financiën & Planning-minister Armand Achaibersing heeft vicepresident Ronnie Brunswijk ervoor gezorgd dat het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universieit (WFU) eind oktober ook de koopkrachtversterking van SRD 700 tegemoet mag zien, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident zaterdag 23 oktober.

Deze koopkrachtversterking wordt reeds gegeven aan de ambtenaren. “En als jullie het eind van de maand niet op jullie slip zien, gaan we samen naar de minister”, hield Brunswijk bondsvoorzitter Hugo Blanker en leden van de WFU voor. 

Leden van de WFU hadden zich voor het Regeringsgebouw verzameld om hun ongenoegen te uiten tegen het uitblijven van de uitbetaling van hun koopkrachtversterking. De vicepresident banadrukte nogmaals dat indien zij recht hebben op de toelage zij deze uiteraard ook zullen krijgen. De Financiën-minister heeft de vicepresident toegezegd dat de WFU-leden eind van de maand de toelage tegemoet mogen zien. Het zou gaan om twee maanden koopkrachtversterking welke gestort moet worden.  

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft reeds alle voorbereidingen getroffen zodat het ministerie van Financien kan overgaan tot de uitbetaling.

De voorzitter en de WFU-leden waren zeer content met de toezegging van de vicepresident. Ze waren ten einde raad, omdat alles reeds gecommuniceerd was met de voor haar relevante actoren. Uiteindelijk zijn zij met hun nood naar het Regeringsgebouw gestapt, “omdat de vicepresident iemand is die de noden van de mensen begrijpt.”, zei Blanker.

error: Kopiëren mag niet!