Medische Zending te Debike krijgt nieuwe boot

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft tijdens zijn werkbezoek aan Granman Aboikoni ook het gezondheidscentra te Djoemoe en Debike bezocht. Tijdens zijn rondleiding bij Debike werd de bewindsman geconfronteerd met enkele uitdagingen waarmee de Medische Zending te kampen heeft. Zo werd aangehaald, dat de enige boot die poli teams naar diverse locaties vervoerde zodanig is aangetast, dat deze niet meer ingezet kan worden (zie foto). 

De bewindsman heeft meteen de toezegging gedaan, dat er een nieuwe boot komt voor Debike. Het is van eminent belang, dat de zorg wordt voortgezet in het Boven-Surinamegebied. De boot heeft als belangrijke functie omzieke personen te vervoeren naar de poliklinieken. Ook wordt de boot ook ingezet voor bewustwordings campagnes onder de lokale bevolking. 

De Medische Zending is het ministerie dankbaar voor de geste en kijkt uit naar de nieuwe boot om zo weer poli teams heen en weer te kunnen vervoeren. Ook zal het nu weer mogelijk zijn om voorlichting en outreach werkzaamheden uit te voeren.

error: Kopiëren mag niet!