TCT-minister: “Om Telesur te redden moet marktconform worden gegaan” – Bond praat met regering over toekomst bedrijf

De werknemers vakbond bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, heeft in het kader van het voortbestaan van de onderneming aan de bel getrokken bij president Chandrikapersad Santokhi. Dit is gebeurd tijdens een ontmoeting op het Kabinet van de President met een regeringsdelegatie, waarbij ook de Raad van Commissarissen (RvC) en directie van Telesur aanwezig waren. 

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt, dat de regering zich sterk maakt voor het voortbestaan van de telecomprovider. Hij laat verder optekenen dat partijen op één lijn zijn en dat er mogelijk verschil kan zijn in de wijze van aanpak. “De intentie is om er gezamenlijk voor zorg te dragen dat dit bedrijf niet in een vervelende positie belandt.”

In november zullen partijen wederom in dezelfde setting bij elkaar komen om te bespreken hoe de verschillende issues aangepakt zullen worden. 

Minister Jubithana onderkent dat vanwege de lagere valutakoers die Telesur hanteert – om de prijzen betaalbaar te houden voor de samenleving – de bedrijfsvoering in gevaar komt. Waar de officiële koers voor de Amerikaanse dollar boven de SRD 21 ligt, hanteert het bedrijf een koers van SRD 12.50. Dat er een marktconforme prijsaanpassing dient te geschieden, is iets waarop de directie aandringt. Die eis noemt de minister terecht. “Het is een traject dat is uitgewerkt en reeds is uitgezet. Om het bedrijf te redden, zullen we op den duur marktconform moeten gaan.”

error: Kopiëren mag niet!