Stiwewa opent nieuw gebouw in Wintiwai

Het bestuur van de regionale ontwikkelingsorganisatie Stiwewa opende in een nieuw jasje de deuren van haar buurtcentrum afgelopen zaterdag. De buurt is verrijkt met een compleet nieuw gebouw. Voorzitter Robby Berghout zei, dat dit belangrijk is voor de herkenbaarheid in de buurt. Het voordeel is, dat de mensen een vaste plek hebben waar ze kunnen deelnemen aan dagelijkse activiteiten of langs kunnen komen om verder doorverwezen te worden.

Hoewel het buurtcentrum in Wintiwai ligt benadrukt de voorzitter, dat de diensten van het centrum ook beschikbaar zijn voor mensen uit andere buurten. Personen uit gebieden als Livorno, Ramgoelam, Ephraimzegen en Pontbuiten kunnen er ook terecht.

De organisatie zet zich niet alleen in voor zaken als werkgelegenheid, maar probeert ook de jongeren te helpen hun tijd nuttig te besteden. “Jongeren moeten dagelijks iets te doen hebben.” Het buurtcentrum ondersteunt de doelgroep in hun leerprestaties middels huiswerkbegeleiding. Daarnaast heeft sport ook een belangrijke plek binnen het buurtwerk.

Niet alleen voor de jeugd heeft Stiwewa oog. De eenzaamheid onder senioren burgers is een veelvoorkomend verschijnsel. Berghout vertelde, dat er daarom activiteiten voor de senioren burgers worden ontplooid.

Dagelijks kunnen jong en oud bezig zijn in het centrum. Van voetballen en dammen tot de persoonlijke omstandigheden waarin een mens verkeerd bespreken. Voorzitter Berghout gaf ook aan, dat dit gebouw niet alleen de mooiste maar, ook het grootste is in het 43-jarig bestaan van Stiwewa.

RB   

error: Kopiëren mag niet!