33 zangvogels in beslag genomen op J.A. Pengelluchthaven – 8 dode vogels in dozen tandpasta

In een maandag uitgebracht persbericht meldt de Dienst ’s Lands Bosbeheer/Natuurbeheer van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) dat de politie donderdag 15 oktober 33 zangvogels op de Johan Adolf Pengelluchthaven heeft onderschept en in beslag genomen.

De vogels waren in het bezit van een Nederlander die op punt van vertrek stond naar Nederland.

Acht van de vogels waren verborgen in tandpasta dozen en die vogels hebben de smokkelpoging niet overleefd. De inbeslag genomen vogel zijn sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de 24 levende vogels in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van de dienst ’ s Lands Bosbeheer.

LBB/Natuuurbeheer benadrukt hierbij, dat voor de invoer naar Suriname of uitvoer van Suriname van dieren en planten en of delen ervan of producten vervaardigd met delen ervan, een vergunning vereist is.

Voor meer informatie ten aanzien van vergunningen kan contact worden opgenomen met de Sectie Vergunningen van Natuurbeheer/Sectie educatie en voorlichting, tel: 479421 / 471641.

Het persbericht vermeldt niet wat met de Nederlandse smokkelaar is gebeurd….

error: Kopiëren mag niet!