Taxirit wordt steeds duurder

“Een rit met een taxi is een dure zaak, maar de veiligheid is bij deze van groot belang”, zeggen enkele burgers aan de krant. Een vrouw zegt, dat zij voor een rit van het centrum naar de Keizerstraat SRD 40 moest betalen terwijl zij eerder SRD 12 betaalde.

“Ook kreeg ik de schrik van mijn leven toen ik een taxi nam om in de buurt van Welgedacht te gaan. Daar merk je dat een biljet van SRD 100 geen waarde meer heeft. Trouwens bij het zien van de prijzen in de winkel moest je het al door hebben. Als burger ga je aan je veiligheid denken en betalen voor de taxirit. In een bus zitten en je boodschappen doen is riskant. Dus je betaalt liever die SRD 40 om toch veilig te zijn”, benadrukt de vrouw. 

Enkele taxichauffeurs geven aan dat de tarieven wel verschillend zijn. “Er is altijd een verschil als een taxichauffeur met een meter rijdt en of die zonder een meter rijden. Er zijn nog enkele taxibedrijven die zonder een meter rijden, maar wel een vaste prijslijst hebben. Ik had het ook, maar dat bracht soms verwarring tussen de chauffeur en de klant”, zegt een taxichauffeur tevens onderdirecteur van een taxibedrijf.

“Je hebt ook taxi’s die niet aan een bedrijf verbonden zijn en die hebben ook een apart tarief. Volgens enkele klanten zijn die toch wel het duurst. Aan het eind zijn wij ook genoodzaakt de prijzen aan te passen. De bustarieven zijn al rond SRD 10 en op sommige trajecten zelfs duurder. Maar we proberen toch rekening te houden met de klanten”, zegt de taxichauffeur.

“Enkelen van ons leven alleen van taxirijden. Een jaar geleden was de instapprijs van de taxi met een meter SRD 7. Het ging daarna naar SRD 8. Door Covid ging die naar SRD 9 en nu is het SRD 10. Na het instappen van de klant begint de meter na een kilometer te tellen.” De taxichauffeur zegt verder, dat er ook bedrijven zijn die een kilometer gratis geven dus na de ene kilometer pas begint de telling. Ook een vorm van meeleven. We moeten er voor elkaar zijn, want uiteindelijk hebben we elkaar nodig.”

TM

error: Kopiëren mag niet!