Een archeologische vondst in de maak

De kortzichtige denkt, dat de belabberde toestand waarin verkeersborden en ander verkeersmeubilair erbij staan, zich tot Paramaribo beperkt. De foto van een hangend verkeersbord in Albina geeft aan, dat dit kwaal, zich landelijk voordoet.

Binnen een en wip en zucht kan het paaltje rechtgetrokken en hersteld worden. Bij wijze van spreken zou de districtscommissaris in zijn eentje het karwei kunnen klaren. Maar, neen men kijkt toe totdat het verkeersbord bij een gevaarlijke bocht in de omgeving van de V.O.J.-school van Albina tegen de grond ligt. Volgens landseer en landswijs zal het uit gewoontegetrouw niet eens worden opgeruimd. Het zal daar blijven liggen en rotten.

Komende generaties zullen het later als geologische opgraving naar boven halen en van de vondst kunnen aflezen hoe beroerd het in 2021 gesteld was in Suriname.

HD

error: Kopiëren mag niet!