“Aandacht, tijd, liefde en energie spelen een belangrijke rol”

“Aandacht, tijd liefde en energie spelen een belangrijke rol bij de  opvoeding van een kind en dat betekent genoeg energie en tijd”, zegt Rubia tegenover de krant. Zij is moeder van drie kinderen waarvan twee het verkeerde pad gekozen hebben. Rubia geeft aan, dat zij geen tijd had voor de kinderen, zij werkte namelijk op twee plaatsen en was amper thuis. Als zij thuis kwam was zij al moe en waren de anderen dan niet thuis. Nadat zij haar ene baan had verloren door het Covid-virus, heeft zij ingezien hoeveel problemen zij uiteindelijk had.

“Mijn ene zoon ging uiteindelijk met verkeerde vrienden op pad en is nu helemaal niet bij. Hij zwerft op straat en is niet aanspreekbaar. Mijn dochter heeft ook een verkeerd pad gekozen en wil helemaal niet thuis blijven. Mijn andere dochter hield zich bezig met school en heeft gelukkig haar hoofd bij elkaar gehouden. Zij heeft nu een baan en helpt mij het huishouden te draaien. Ik weet mij helemaal geen raad hoe ik de twee anderen weer terug kan krijgen. Daar heb ik gezien, dat de waarschuwing van ouderen belangrijk is en je er vaak genoeg gehoor aan moet geven. Werken moet een ieder doen, maar aandacht voor je kinderen moet er zijn. Zij zijn niet alleen de toekomst van morgen, maar kunnen ook een belangrijke rol spelen op je oude dagen.”

Een andere moeder zegt, dat zij haar zoon op tijd heeft kunnen redden voor hij ook een verkeerd pad nam.

“Op school deed hij zijn best. Vanaf vorig jaar ging alles verkeerd. Door met verkeerde dingen bezig te zijn was hij dagelijks ook op straat. Gebruik maken van alcohol, sigaretten en ook spullen stelen uit huis om te verkopen. Ik zat en wist helemaal niet meer wat ik moest doen. Hij is enig kind en ik verwachte heel wat, vooral dat hij iets goed in de maatschappij gaat worden. Met mijn geloof en mijn instelling, daarop bleef ik in praten. Het was moeilijk, maar zolang ik hem extra aandacht gaf, werkte het. Ik ben hem ook beter gaan leren kennen en ook een verborgen talent van hem ontdekt. Door aandacht, tijd en liefde te stoppen in iets geniet je vaak genoeg wel van de uitwerking. En daar zag ik  de drie dingen krachtig zijn. Ook al geef je de beste opvoeding, zolang je kind groot wordt of zich met vrienden bemoeit gaat hij of zij het leven anders zien. Maar als jij als ouder de drie basisdingen blijft toepassen komt het zeker goed.”

TM

error: Kopiëren mag niet!