NDP- en BEP-fractie vragen om spoed openbare vergadering

De fracties van de NDP en de BEP in de Nationale Assemblee hebben in een schrijven aan parlementsvoorzitter Marinus Bee om een spoed openbare vergadering gevraagd ter bespreking van actuele vraagstukken. 

Na ruim drie weken van reces is gebleken dat  dat het parlement behoefte had, brandende c.q. actuele vraagstukken te bespreken met de regering. 

Deze vergadering was in eerste instantie uitgeschreven voor 23 september, maar was op verzoek van de regering uitgesteld. 

Op 28 september zijn de Assembleeleden opnieuw geconvoceerd voor de uitgestelde vergadering, maar ook deze vergadering heeft vanwege een positief Covid-19 getest Assembleelid, geen voortgang gevonden. 

De NDP- en BEP-fractie stellen, dat de problemen in het land zich maar steeds opstapelen en dat de regering ingevolge de Grondwet gehouden is in het parlement verantwoording af te leggen en belangrijke informatie te delen met de volksvertegenwoordiging.

Op de agenda van de uitgestelde openbare vergadering stonden bespreking van de EBS-tarieven, de Covid-19 situatie en de start van het nieuwe schooljaar.  

error: Kopiëren mag niet!