Poirier daagt Oliveira uit voor lichtgewicht kampioenschap UFC 269

Dustin Poirier zal zijn kans krijgen om tegen het einde van het jaar UFC-goud te behouden. Poirier (28-6) heeft ermee ingestemd om Charles Oliveira (31-8) uit te dagen voor het lichtgewicht kampioenschap bij UFC 269 op 11 december. 

De matchup was al weken in gesprek en Poirier vertelde ESPN eind vorige maand dat er “een goede kans” is dat het zou gebeuren. De 32-jarige lichtgewicht schreef zondag op social media dat het gevecht nu officieel is:

Vertegenwoordigers van Poirier bevestigden aan ESPN dat hij officieel heeft ingestemd met het titelgevecht in december.

Een overwinning tegen Oliveira zou een geweldig jaar afsluiten voor Poirier, die sinds 2009 professioneel vecht. De inwoner van Louisiana begon 2021 door Conor McGregor in januari uit te schakelen tijdens UFC 257. Hij volgde dat op met nog een TKO-overwinning tegen McGregor bij UFC 264 in juli, een gevecht dat eindigde toen McGregor aan het einde van de openingsronde een ernstige beenblessure opliep.

UFC 269 markeert Poirier’s tweede poging tot een onbetwist UFC-kampioenschap. Hij daagde voormalig lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov uit in september 2019 en verloor via onderwerping. 

Poirier is een voormalig interim UFC-kampioen, maar heeft nooit de onbetwiste titel in handen gehad.

Oliveira, 31, veroverde de vacante UFC-titel door Michael Chandler in mei uit te schakelen. De Braziliaan Oliveira beleeft een overwinningsreeks van negen gevechten met acht finishes.

error: Kopiëren mag niet!