Laporta, president FC Barcelona: “Koeman blijft trainer van Barça”

Joan Laporta heeft de Spaanse pers uren voor het duel van zaterdag bij Atletico Madrid laten weten, dat Ronald Koeman voorlopig aanblijft. “Koeman blijft trainer van Barça”, aldus de president van FC Barcelona.

“Hij heeft een mate van vertrouwen, ongeacht het resultaat van vandaag. Hij verdient dat vertrouwen en krediet, omdat hij een absoluut clubicoon is”, aldus Laporta, die Koeman voor vertrek naar Madrid zou hebben gesproken op het Ciutat Esportiva, trainingscomplex van de club.

“Ik waardeer het enorm dat hij het trainerschap van Barça op zich neemt, tijdens de moeilijkste momenten van de club. Na met hem gesproken te hebben, zie ik dat hij vertrouwt op deze ploeg en zeker nu geblesseerde spelers beginnen terug te keren. Hij heeft een contract en we verwachten elkaar weer te ontmoeten met overwinningen en goed spel”, aldus Laporta. 

“Ik weet zeker dat hij daar alles aan zal doen. Hij heeft me het vertrouwen getoond dat ik van een trainer wil zien in een team. Hij is ervan overtuigd dat we de situatie ten goede zullen keren.”

Laporta wil niets weten van een verstoorde verstandhouding met Koeman. “Het is een goede en oprechte relatie, hij is een goed mens en ik denk dat hij hetzelfde over mij denkt. We proberen de boel samen om te draaien.”

Laporta had ook een nieuwe boodschap aan de supporters van Barcelona. “Ik vraag jullie vertrouwen te hebben in de trainer. Dat hoort bij het Barcelonisme. De fans zullen begrijpen dat we aanzienlijke blessures hebben gehad en dat dit ons team minder competitief heeft gemaakt. Ik vraag de fans om hen het vertrouwen te geven dat ze verdienen.”

Koeman verloor overigens in Madrid de wedstrijd tegen Atletico Madrid met 2-0. De Spaanse landskampioen was in een uitverkocht Estadio Metropolitano met 2-0 te sterk voor de Catalanen, die in de stand wegzakken naar de negende plaats.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: