Consumentenkring: “Overheid moet realistisch en verstandig zijn”

“Hoe realistisch is de begroting?” vraagt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, zich af, nu de samenleving geconfronteerd wordt met torenhoge telefoonkosten van ministers. Eerder stelde hij al vragen over de telefoonkosten en hem werd gezegd dat hij zich niet druk hoefde te maken. “Er zijn goede afspraken gemaakt”, zei men. 

“De vraag is welke afspraken zijn gemaakt?” Hij stelt de begroting ter discussie. “Waar gaan de uitgaven naar toe? Er zijn kosten voor medicijnen en medische ondersteuning. Ik had liever gezien dat men de premies bij SZF zou verhogen om de gezondheidszorg gezond te maken. Maar, daar wordt nauwelijks over gesproken.” 

Ook zegt hij, dat de telecomgebruiker wordt belast met een verhoging van 50 procent als gevolg van de verhoging van de omzetbelasting van 8 naar 12 procent. “Je kan de mensen niet kwalijk nemen. maar voor de consument wordt het ondraaglijk. De burgers verdienen niet veel”, merkt Alleyne op. “En de zogenaamde Covid-steun krijgen zij niet”, laat hij verder weten. “De mensen die het wel krijgen zijn bij ons niet bekend. Er moet meer openbaarheid daarin komen.”  

Als ander voorbeeld noemt hij dat de gemiddelde burger die voor alle medicijnen moet betalen. “Deze groep wordt een heleboel barrières opgelegd bij de inning van de gelden.”

Over de torenhoge kosten merkt Alleyne tot slot op, dat men in staat moet zijn om op “zodanige wijze realistisch, innovatief maar bovenal verstandig moet zijn dat de samenleving er niet onder te lijden heeft.”

RB

error: Kopiëren mag niet!