Streekziekenhuis Atjoni staat er verlaten bij

In mei vorig jaar werd de eerste fase van het Streekziekenhuis Atjoni  opgeleverd. Tijdens deze oplevering heeft ook de opening van de Spoedeisende Hulp plaatsgevonden. Vele sprekers waren ervan overtuigd, dat dit ziekenhuis als een hub moest dienen voor het hele gebied. De bouw van het ziekenhuis in Atjoni was een goede ontwikkeling was.

Dit ziekenhuis moest een voorbeeld ziekenhuis worden. De zorg zou zeker opgekrikt worden naar een aanvaardbaar niveau. Dit gebied zou alle nodige ondersteuning en equipment krijgen om de gezondheidszorg hier te garanderen.

Na een jaar en een paar maanden is de situatie van het ziekenhuis heel anders dan wat men had voorspeld. Het staat er verlaten bij. Dit jaar nog hebben dieven flink huisgehouden bij het ziekenhuis. Ze zijn ervan doorgegaan met onder andere wasbakken, airco’s, toiletpotten, douchkranen en een hydrofoor. 

Bewoners van het Boven Suriname-gebied zijn zeer teleurgesteld dat het ziekenhuis niet operationeel is. Niemand weet wat de reden is, misschien omdat het geïnitieerd is door de vorige regering kiest men ervoor om niet ermee door te gaan, zegt een man uit Atjoni.

“Politiek verziekt alles in dit land. Om politieke redenen stopt men met een project dat de mensen hard nodig hebben. Dit is het zoveelste bewijs dat de politici in dit land niet werken voor de gemeenschap maar voor zichzelf.”

Kapitein Johan Zandveld van Abenaston vindt het jammer dat het ziekenhuis leeg staat en niet wordt gebruikt. Hij stelt voor, dat het tenminste wordt gebruikt om Covid-patiënten in het gebied op te vangen en ook als quarantaine locatie voor zij die besmet zijn met het virus. Dat heeft het tenminste een functie. 

Het ministerie van Volksgezondheid was niet bereikbaar voor een reactie.

VP. 

error: Kopiëren mag niet!