Leerkrachtwoningen Gaantatai in slechte staat

Leerkrachtwoningen in het dorp Gaantatai, Boven Suriname-gebied, verkeren in zeer slechte staat. Kapotte shutters, toiletten en badkamers die ze bijna niet kunnen gebruiken. Loshangende plafonds en er valt notabene vleermuizenafval naar beneden. De leerkrachten zijn niet te spreken over deze situatie. Onder deze erbarmelijke omstandigheden moeten ze wonen. 

Leerkrachten in het binnenland verdienen een betere behandeling dan dit, zegt een dorpsbewoner. “Op zo’n manier raken de leerkrachten gedemotiveerd, met als gevolg dat  het onderwijs ook aan kwaliteit gaat inboeten.” 

De basisschool in het dorp is openbaar. Volgens een leerkracht hebben ze herhaaldelijk het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op de hoogte gesteld van de toestand waarin de woningen verkeren. 

Dorothy Hoever, waarnemend onderdirecteur Technische Diensten van het ministerie, was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. 

VP

error: Kopiëren mag niet!