Defensie huldigt 60 gepensioneerden

Het ministerie van Defensie heeft dinsdag 60 gepensioneerden gehuldigd. Het gaat om burgerpersoneel en militairen, die jarenlang trouw hun diensten hebben verleend aan de overheid. Minister Krishna Mathoera van Defensie prees de gepensioneerden voor hun trouw, doorzettingsvermogen, kracht en inzet. Zij benadrukte hoe belangrijk het personeel is voor de defensieorganisatie,zo meldt haar ministerie.

De bewindsvrouwe hield de gepensioneerden voor dat de overheid hen zeer erkentelijk is voor hun bewezen diensten.

“Woorden schieten tekort om jullie te bedanken. Het minimale wat wij wel kunnen doen, is stilstaan en memoreren wat u heeft betekent voor land, volk en de defensieorganisatie”, benadrukte Mathoera. Aanvankelijk lag het in de bedoeling om in totaal 61 gepensioneerden op deze bijzondere dag te huldigen. Maar, één persoon is de groep voorgegaan. 

“Voor ons is de waardering en erkenning van onze mensen ontzettend belangrijk en wij gaan er alles aan doen om dat te blijven geven. Ik weet dat er een achterstand is. Een achterstand ook in het toekennen van medailles voor mensen die jarenlang hebben gewerkt”, sprak minister Mathoera. 

Volgens haar zijn de medailles vanaf 2014 niet verstrekt, maar het ministerie is haar mensen niet vergeten. Er is een overzicht gemaakt van degenen die daarop aanspraak maken. Dit jaar zal nog geprobeerd worden om een deel van de mensen te voorzien van een medaille. Volgend jaar zal de achterstand dan volledig worden ingelopen met het verstrekken van de rest van de medailles.

“Wij zullen als leiding van het ministerie alles in het werk stellen om u datgene te geven waarop u rechtens aanspraak maakt. Wij gaan geen enkel excuus accepteren”, aldus de minister.

error: Kopiëren mag niet!