Regen bezorgt Verstappen tweede plaats op F1-circuit van Sotsji

Max Verstappen moest zondagmiddag, lokale tijd, tijdens de F1-race in het Russische Sotsji als laatste van start gaan, maar regenval deed hem uiteindelijk op de tweede plek belanden, achter winnaar Lewis Hamilton. 

“De regen heeft ons geholpen om de laatste jump te maken”, aldus de succesvolle Nederlandse Red Bull-coureur. “Om maar één plek toe te geven, met die motorwissel, is niet slecht. Dit had ik zeker niet verwacht toen ik wakker werd vanmorgen. Als ik vooraan was gestart, was dit ook het maximale resultaat geweest. Het was een moeilijke race, ik zat een paar keer vast en moest van achteren uit de problemen blijven. En als team hebben we precies op het juiste moment gepit. Ga je een rondje eerder dan rijd je die inters verrot. Uiteindelijk hebben we eigenlijk niets verloren”, aldus Verstappen, die zijn motorwissel en gridstraf van de GP van Italië zodoende zonder schade kwijtspeelde.

In tegenstelling tot veel coureurs om hem heen – en leider Lando Norris – kozen Verstappen en Red Bull er op het juiste moment voor om de intermediates banden onder zijn auto te zetten. “Op een gegeven moment was het gewoon te glad. Daarvoor was het ook geen makkelijke race. Het was moeilijk om te volgen, ik zat een paar vast en dan gaan je banden er sneller aan.”

Verstappen verloor de leiding in de WK-stand weliswaar aan Lewis Hamilton, maar beperkte de schade. De zevenvoudig wereldkampioen boekte zijn 100e overwinning in de Formule 1. “Ik was zo vastbesloten om vandaag te presteren”, stelde Hamilton. “Bij de start verloor ik veel plekken, want ik probeerde uit de problemen te blijven. Het was moeilijk om langs Lando te komen. Max heeft ook een geweldige job gedaan. Die honderdste zege liet even op zich wachten, maar nu heb ik hem.”

Met nog zeven races te gaan dit seizoen staat de Brit nu twee punten voor de Nederlander. “Wat een race, zeg. Lando deed het zo ongelofelijk goed, heel de race. Maar mijn team maakte de juiste call op het einde. En dat maakte mijn 100ste zege mogelijk. Geweldig”, vertelde winnaar Hamilton, die op z’n eerste foutloze dag van het raceweekend echter ook vast moest stellen, dat Verstappen het ook niet misselijk had gedaan. ,,Van P20 naar P2, dan heb je een prima dag.”

error: Kopiëren mag niet!