Inter Moengotapoe gediskwalificeerd en verwijderd uit Concacaf League

Ronnie Brunswijk voor drie jaar uitgesloten van deelname aan Concacaf-competites

De tuchtcommissie van Concacaf heeft de omstandigheden rond de integriteitskwesties die naar voren werden gebracht door een video die op social media circuleerde na de wedstrijd Inter Moengo Tapoe tegen CD Olimpia Concacaf League, volledig onderzocht. Op die beelden was te zien dat speler en eigenaar van de Surinaamse club Amerikaanse dollars uitdeelde aan spelers van CD Olimpia in hun kleedkamer na de wedstrijd

Na beoordeling van de acties die in de video zijn aangetoond en de schriftelijke verklaringen van beide clubs in overweging te hebben genomen, heeft de commissie vastgesteld, dat er na de wedstrijd ernstige schendingen van de integriteitsregels hebben plaatsgevonden, zo meldt Concacaf zaterdag 25 september.

Als gevolg van deze regelovertredingen zijn beide clubs met onmiddellijke ingang gediskwalificeerd en verwijderd uit de Concacaf League van dit jaar. Daarnaast heeft de commissie geoordeeld dat de heer Ronnie Brunswijk voor drie jaar is uitgesloten van deelname in welke hoedanigheid dan ook aan Concacaf-competities.

Concacaf blijft deze zaak en andere betrokken personen onderzoeken en behoudt zich het recht voor om verder bewijsmateriaal door te verwijzen naar de Disciplinaire Commissie.

error: Kopiëren mag niet!