Politiebond verlengd ultimatum tot 30 september

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft haar ultimatum aan de regering om de commissaris benoeming van Shivanand Ramlall terug te draaien, verlengd tot donderdag 30 september 10.00 uur. De reden hiertoe is dat de president vanwege een vluchtvertraging nog niet terug is in het land. De benoeming is door de president gedaan, dus is hij de persoon die dat moet terugdraaien. 

De SPB komt aanstaande donderdag in algemene ledenvergadering bijeen om de leden te informeren over hoe het dan gesteld is met hun eis voor terugdraaiing van de benoeming van Ramlall tot commissaris van politie.

De Politiebond heeft afgelopen dinsdag op een algemene ledenvergadering stelling genomen tegen de benoeming van Ramlall tot commissaris van politie. De benoeming noemt de bond buiten de wet en onrechtmatig. Ook zegt ze, dat de regering met voortvarendheid de commissaris benoeming in orde heeft gemaakt, terwijl politiemannen  jaren moeten wachten op hun beschikkingen die behoren bij hun bevorderingen. De Politiebond zegt dat indien niet aan hun eis wordt voldaan, er acties zouden volgen.

Brunswijk hoort Politiebond aan

In zijn hoedanigheid als waarnemend-president heeft Ronnie Brunswijk afgelopen donderdag het bestuur van de Surinaamse Politiebond  aangehoord in de kwestie Shivanand Ramlall. Aan de voorzitter van de SPB, Mielando Atompai, heeft de waarnemend-president aangegeven niet op de hoogte te zijn van de benoeming. Wel zijn zaken besproken in  de Raad van Ministers, maar nog niet goedgekeurd. Op verzoek van Brunswijk werd deze kwestie aangehouden.

Op zijn Facebook-pagina laat de Brunswijk weten dat hij de SPB-voorzitter heeft voorgehouden dat hij deze kwestie met het staatshoofd, die thans uitlandig is, heeft besproken. Na zijn terugkeer in Suriname zal president Santokhi de SPB te woord staan. 

SS

error: Kopiëren mag niet!