Kapitein Manniesingh: “Jongeren moeten zich niet laten afremmen door negatieve beïnvloeding”

Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger (NL) heeft op uitnodiging van de afdeling Justitiële Kinderbescherming (JKB) donderdag een motivatiesessie gehouden voor jongeren in detentie in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli, zo bericht het ministerie van Defensie.

De jongeren, met name jongens die het Jeugd Doorgangscentrum binnenkomen, hebben vaak militair worden als toekomstdroom en of kijken over het algemeen op naar iemand in een militair tenue. De legerkapitein moedigde deze jongeren aan om een keerpunt in hun leven te brengen en zich niet te laten afremmen door negatieve beïnvloeding. Zij moeten volgens hem groter worden dan hun obstakels. 

Volgens Manniesingh kan niet stil worden gezeten terwijl bepaalde jongeren, die de toekomst van morgen horen te zijn, zich schuldig maken aan criminele handelingen. “Er moet iets gedaan worden om onze jongeren te transformeren naar voorbeeldige burgers. Strafrechtelijk optreden alleen is vaak niet voldoende om jeugdcriminaliteit terug te dringen. Een pedagogische aanpak is bijzonder belangrijk”, benadrukte Manniesingh.

Een mooi moment was het ten gehore brengen van het Surinaams volkslied. Daarbij leren de jongeren om eerbiedig in de houding te staan. Precies zoals elke militair, kortom elke Surinamer, die vaderlandsliefde dient uit te stralen bij het horen van het Surinaams volkslied. “Iedereen wil graag militair worden, maar men moet begrijpen dat vaderlandsliefde wordt gekoesterd door militairen. Je leert om je land te verdedigen”, aldus Manniesingh. 

Aanwezige militairen van de afdeling muziek zorgden ook voor enkele motiverende christelijke liederen. De jongeren waren zeer onder de indruk van de aanwezigheid en motivatie van de militairen en brachten aan het eind een dank uit hiervoor met een daverend applaus.

error: Kopiëren mag niet!