Minister Achaibersing en Chinese ambassadeur praten elkaar bij

Tijdens een ontmoeting dinsdag tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en de Chinese ambassadeur Han Jing zei de ambassadeur, dat Suriname op China’s ondersteuning mag rekenen bij het brengen van duurzame ontwikkeling. 

Suriname en China werken al meer dan 45 jaar samen op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied. Binnen de huidige samenwerking zijn enkele projectvoorstellen besproken.

De Chinese ambassadeur is geïnformeerd over de huidige financieel-economische situatie en verwelkomt de hervormingen die de regering doorvoert.

China begrijpt de inspanningen van Suriname om de schuldhoudbaarheid en macro-economische stabiliteit te herstellen. Het land steunt het verzoek van Suriname om een regeling in het kader van het door het IMF (Internationaal Monetair Fonds) gesteunde programma. De export-importbank van China heeft Suriname de nodige steun gegeven en beide partijen hebben constructieve onderhandelingen gevoerd om tot een akkoord te komen over schuldsanering.

error: Kopiëren mag niet!