“Zonder vaste inkomsten gaat het helemaal niet makkelijk”

Bouwvakkers en mensen zonder vaste inkomsten hebben het heel moeilijk. Een bouwvakker zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het heel moeilijk is om een werk te vinden.

“Vanwege de prijzen besloten enkele mensen te stoppen met de bouw. Je hebt enkelen die nog een schutting of iets klein willen doen of verven, maar voor de rest is het heel erg slap. Dit zorgt er voor dat ik mijn vaste lasten niet op tijd kan betalen en ook geen eten dagelijks op tafel kan zetten. Door geen vaste inkomsten te hebben en door klusjes hier en daar te doen gaat het ook niet makkelijk.”

De bouwvakkers werkt al jaren in de bouw. Hij geeft aan dat het zijn hobby is, maar dat hij niet veel kan doen in het land. “Het huis waarin ik nu woon heb ik zelf gebouwd. Ik bleef in een ruimte die dicht was met zinkplaten en na hier en daar klusjes doen, heb ik het huis kunnen bouwen. De eigenaar van het erf is toevallig een ver familielid, dus die vond het toch goed. Een paar jaren terug draaide het dus goed, maar nu is het heel moeilijk, ik loop dagelijks om een werk te zoeken.”

“Enkele vrienden van mij hebben wel een werk, maar dat hebben zij via een bedrijf waar ze werkzaam zijn. Maar, ik kon er helaas niet bij. Als ik het budget had was ik zeker gestart met mijn eigen ding, iets wat ik juist van plan was. Maar vanwege de situatie is alles anders verlopen. Maar, er zal toch wel een dag komen waarop ik weer vrij kan leven”, zegt de bouwvakker.  

Een andere bouwvakker laat weten, dat het hij het heel erg vind dat zijn vrouw en dochter de hoofdvoeders zijn van het huis. Zijn vrouw is werkzaam in een winkel en dochter bij een bedrijf als administratief medewerkster. “De bedoeling was juist dat ik alles deed met mijn talent en uiteindelijk is het omgekeerd. Mijn dochter werkte juist om verder voor haar studie te betalen en nu draagt zij ook de zorg van haar broertjes samen met haar moeder. Ik zit juist niet thuis, maar zoek dagelijks naar een werk. Nergens kan ik iets vinden om te doen of waar ik wat kan verdienen. Met moeite heb ik pas iemand gevonden die iets voor me kan regelen als taxichauffeur, maar ik ben nog aan het afwachten. Ondertussen loop ik nog steeds naar iets te zoeken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!