Minister Ramadhin neemt 100.000 sneltesten uit Nederland in ontvangst

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft zondag 100.000 sneltesten vanuit Nederland naar Suriname vervoerd voor het ministerie van Volksgezondheid. De sneltesten zijn een donatie van Nederland, als onderdeel van de schenkingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland.

Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin heeft tijdens zijn recente werkbezoek in Nederland samen met de minister van Volksgezondheid en Welzijn van Nederland, Hugo de Jonge, deze schenkingsovereenkomst getekend.

Volgens Ramadhin zijn deze sneltesten op het juiste moment aangekomen in Suriname “en kunnen wij nu binnen 20 minuten na het afnemen van de swabtest weten als mensen positief of negatief zijn”.

De testen hebben een hoge gevoeligheid voor Covid-19 en zullen landelijk worden ingezet in de strijd tegen COVID-19. Hierdoor kan men sneller in isolatie om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname spreekt haar dank uit aan de Nederlandse overheid voor deze belangrijke ondersteuning. 

Foto: Minister Amar Ramadhin neemt de sneltesten in ontvangst uit handen van speciaal gezant van Nederland Marc Sprenger.

error: Kopiëren mag niet!