Braziliaanse legerdelegatie onder indruk van ‘riverin’-demonstratie Surinaamse Marine

De Marine heeft afgelopen donderdag een, volgens het ministerie van Defensie in een zaterdag 18 september uitgebracht persbericht, succesvolle zogenoemde ‘riverine’-demonstratie op de Commewijnerivier bijgewoond.

Deze demonstratie was gekoppeld aan een boottrip van de Braziliaanse delegatie, geleid door brigade-generaal João Roberto Albim Gobert. Onder de aanwezigen was ook de Braziliaanse defensieattaché in Suriname, luitenant-kolonel Henrique Cesar Loyola Santos.  

Met een riverine-demonstratie wordt het gezag van het Nationaal Leger, de Marine, op de Surinaamse wateren uitgestraald, aldus het ministerie in een zaterdag uitgebracht persbericht.  

Aan deze demonstratie hebben leden van de Marine Infanterie (Mariniers) met drie boten deelgenomen. Voorafgaand aan de demonstratie was een ceremonie door saluerend en in formatie voorbij het schip van de Kustwacht, met aan boord de delegatie, te varen. 

Luitenant-kolonel Franklin Blokland, commandant van de Marine, zegt dat de Braziliaanse delegatie zeer onder de indruk was van deze demonstratie. “Te meer, daar het Braziliaanse korps mariniers, Fuzileiros Navais, in 2016 het fundament heeft gelegd voor oprichting van deze eenheid als onderdeel van de Surinaamse marine”, aldus Blokland.

Na twee dagen van bijeenkomsten in het kader van de 19e editie van de “Regional Meeting for Military Exchange” (RRIM) op 14 en 15 september te hebben afgerond met de ondertekening van enkele overeenkomsten met de landmacht bij het Nationaal Leger, bracht de Braziliaanse generaal onder andere ook een bezoek aan de Surinaamse legerleiding onder aanvoering van waarnemend bevelhebber, kolonel Henri van Axeldongen. Daarnaast is de delegatie ook op bezoek geweest bij de Surinaamse Militaire School (SMS) en de Surinaamse Militaire Academie (SMA).

error: Kopiëren mag niet!