Vierde golf van de Covid-pandemie: “Men feest gewoon erop los”

De redactie van Dagblad Suriname vroeg aan enkele burgers of ze merken dat Suriname zich in de vierde golf van de Covid-pandemie bevindt. Een jongere zegt, dat ze merkt dat het aantal positieve gevallen blijft stijgen. “Maar, de mensen beseffen het niet of willen het niet beseffen, want men feest gewoon en houd hier en daar bijeenkomsten.”

Helio zegt, dat de mensen het wel beseffen, maar zich niet meer druk maken. “Ze denken alleen aan feesten.”

Imaibel vindt dat de situatie gewoon erg is. “Men feest gewoon erop los. Men  maakt zich niet eens druk. Vooral als het om vrienden of familieleden gaat, houdt men zich helemaal niet aan de Covid-regels. Zelfs als je ze erop wijst wordt men boos. Ik erger me dood. Ze zijn zich echt niet ervan bewust, want Covid werkt bij een ieder anders. Bij de een erger dan bij de ander.”

Ook een andere burger zegt, dat men gewoon elke dag feestjes of party’s organiseert. “Ik ben bang dat ze een total lockdown zullen aankondigen of de maatregelen zullen verscherpen. Dichtstbijzijnde familie van mij is ook besmet met het virus, bijna het heel huisgezin. Mensen zijn zich niet bewust ervan.” 

Quincy Welzijn, Brandweer Emergency Medical Technician uitgeleend aan het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) als Coördinator Ambulancedienst zegt in een filmpje dat te zien is op de Facebook-pagina van het NTC, dat de situatie van de mensen in de thuisisolatie aan het verslechteren is. Hij geeft aan dat mensen met de ambulance worden gehaald, maar de ziekenhuizen zitten vol, Spoedeisende Hulp (SEH) zit vol, checkpoint SEH bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken zit vol. “Het wordt moeilijker, het wordt drukker, het wordt zwaarder!”

“De Delta-variant pakt iedereen, zodra jij je niet houdt aan de MoHanA-regels. We slapen niet, we eten niet, alleen omdat we de zorg moeten continueren. Help ons door je aan de MoHanA-regels te houden en je te laten vaccineren. Maak zo het werk voor mij en mijn collega’s iets gemakkelijker. We hebben nu vier vaccins in Suriname, keuze zat! Alsjeblieft Suriname, ga ervoor en laten we dit tot het verleden behoren!” Ook geeft Welzijn aan, dat de mensen zich goed moeten laten informeren, indien ze twijfels hebben omtrent het vaccineren.

SK

error: Kopiëren mag niet!