President Santokhi gearriveerd in Mexico

President Chandrikapersad Santokhi is na een tussenstop in Miami, Florida (VS), vrijdag 17 september aangekomen in Mexico. Hij is door minister Miguel Torruco Marqués van Toerisme ontvangen met militair eerbetoon. De president start de dag met een staatshoofden diner waarbij hij informeel ook bilaterale gesprekken zal voeren met collega staatshoofden.

President Chandrikapersad Santokhi zal zaterdag de 6e Top van de CELAC (Community of Latin-American and Caribbean States) bijwonen in Mexico. Dat is een staatshoofden conferentie van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Het staatshoofd geeft aan dat er heel wat uitdagingen zijn in de regio. “Regionale integratie is van eminent belang. Er zijn nog heel wat barrières in de regionale samenwerking en Covid-19 is de afgelopen periode daar de voornaamste van geweest. Het heeft voor heel wat achteruitgang gezorgd, en we moeten nu de samenwerking weer op gang brengen”, zei de president voor zijn vertrek uit Suriname.

Na Mexico reist de president vervolgens naar de VS om daar aanwezig te zijn bij de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). De Caribische leiders zullen via een virtuele meeting delibereren met president Joe Biden.

error: Kopiëren mag niet!